Forside

Fra E-Wiki

Skift til: Navigation, Søgning

Velkommen til det danske leksikon for levende åndsvidenskab!

Du er nu i de finere energiers begrebsverden, og på den arbejdsplads, hvor vi iklæder denne verden nogle flere ord.

Det ligner leg med en påklædningsdukke, hvor vi alle bidrager til at opfinde tøjet. Men her er det ikke kun leg, det er udvikling af sproget, så det bedre giver plads til vores tankeudveksling om de finere energier og om vore kontakter i den ikke-fysiske verden.

Indholdsfortegnelse

Formålet med dette leksikon

Formålet er at afgrænse så mange begreber, at de tilsammen kan give alternative behandlere og deres klienter et naturligt talesprog.

Vi kan måle, hvor godt dette er lykkedes, hver gang vi vil meddele os til hinanden om noget i de finere energiers sfære. Særligt bliver det målt, når vi vil beskrive et nyt forskningsprojekt. Vi skal have tilstækkeligt med præcise ord til, at det kan lade sig gøre. Når vi sidenhen skal beskrive projektets resultater, får vi igen målt, om sproget rækker til.

Ordene skal ligge naturligt i munden på behandlerne og gerne også klienterne. Da de færreste med e-sans kan skelne mellem, om de oplevede energier er æteriske eller astrale, er "æterisk" og "astral" eksempler på ord, der ikke hører til i dette leksikon.

Derved skiller det sig ud fra en stor del af den spirituelle litteratur, især den del, der giver sig ud for at præsentere en dybere viden. Årsagen er, at denne dybere viden ikke kan opleves af behandlerne i det daglige, og derfor ikke indgår i den fælles erfaringssfære. Tidligere tiders åndelige viden og skribenter er altså udenfor fokus, men dem er der skrevet andre leksika om, se f.eks http://www.visdomsnettet.dk/o-0/ og http://www.kentaurnet.dk/o-337/

Baggrunden

Initiativet til denne arbejdsplads udsprang af en drøftelse mellem bestyrelsesrepræsentanter fra Clairvoyantforeningen, Healerringen, Dansk Selskab for Klassisk Homøopati, Orthomolekylære Læger, Edgar Cayce Selskabet, Afviklingsterapeuterne og Landsorganisationen NaturSundhedesrådet (LNS). På en temadag i 2010 var vi enige om, at alternative behandlere taler så lidt sammen om deres energetiske og åndelige oplevelser, at vi ikke har et levende fælles sprog om de fænomener, vi oplever bl.a. i klinikkerne. I samfundet er omtale af den slags oplevelser uheldigvis tabubelagte, og vi må som det første overvinde den hindring, at også vi selv har en tendens til respektere tabuet, og derved bidrager til at fastholde det. Derfor vedtog vi at påbegynde et arbejde med at registrere de begreber, vi faktisk bruger, og det skulle vi finde en praktisk ramme om. Valget faldt på en lokal version af Wikipedias Open Source program.

Hvordan du kommer igang med at skrive i leksikon'et

Enhver, der kender web-adressen, kan læse i dette leksikon. Indtil videre er det beskyttet mod søgemaskinerne for at give fred til udviklingen.

Vort fælles håb er, at mange vil genkende egne erfaringer i det skrevne, og derefter bidrage til teksterne. På den måde får vi måske det fælles sprog om disse dybt menneskelige livsoplevelser, som hidtil har været savnet af mange, savnet uden at de måske vidste de savnede det.

Hvis du, der læser dette, ikke lige ved, hvad du skal begynde med, så skriv din livshistorie med fokus på, hvordan din brug af e-sansen og din indsigt i e-sfæren har udviklet sig. Emneordet for din livshistorie er dit navn, og din historie er relevant, fordi den vil afsløre for dig og andre, hvad der mangler i leksikon'et for at det også dækker dine erfaringer. Når vi taler eller skriver sammen, er det indholdet i vore liv og erfaringer, vi finder mening i at tale om. Glem ikke at skrive om banaliteterne, for uden dem får vi ikke et brugbart sprog. Alle sensitive mennesker kan bidrage, ikke kun behandlere, og find her en ramme til din livshistorie.

Vil du have mere vejledning til at skrive i e-Wiki, så se Redigering.

Se også den engelsksprogede dokumentation om tilpasning af brugergrænsefladen og brugervejledningen for oplysninger om opsætning og anvendelse.

Teknisk support

Det er en lokal dansk kopi af det berømte Wikipedia som her er installeret. Tak til WikiMedia for at at have stillet programmellet til vores rådighed! LNS har foretaget installeringen og påtaget sig teknisk vedligehold af leksikon'et. Henvendelse om support til Michael Brown.

Personlige værktøjer